Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A boldogság 10 titka
  2014-01-01 15:03:19, szerda
 
  Ki ne szeretne örökké boldog lenni, álomházasságban élni? A biztos receptet senki sem tudja, néhány aranyszabályt azonban létezik, és ezek megédesíthetik életünket.

1 Gondolkodj pozitívan!
Ez a sikerhez vezető út kulcsa. A boldog kapcsolat eléréséhez alapvetően két dolog szükséges: a szerelem és a szilárd elhatározás, hogy kapcsolatod sikerre viszed. Mégpedig hosszú távon - amikor már észrevetted, hogy partnerednek is van jó néhány hibája. A boldogság nem jön magától. Ha azonban hiszel abban, hogy boldogok lesztek, valószínűleg többet is teszel a kapcsolat érdekében.

- Kívánd erősen, hogy partnereddel igazán jól működő kapcsolatod legyen!
- Higgy saját magadban, hogy képes vagy partneredet boldoggá tenni - a hit hegyeket képes megmozgatni.
- Ne hagyd magad a környezetedben lévő számtalan negatív példa által elbizonytalanítani. Mindenki a saját boldogságának kovácsa - csak az állandó akadékoskodó nem hisz benne, hogy létezik a földön boldog házasság.

2. Szánjatok egymásra több időt!
A pénz idő? Akinek a szerelemben is ez a véleménye, már előre halálra ítélte boldogságát. Hiszen a működő párkapcsolatnak is szüksége van időre. Mégpedig sokra - talán sokszor többre is, mint amennyit valaki szeretne.

- Mindennap - legjobb este - szánj időt a nyugodt és zavartalan beszélgetésre! Kapcsold ki a tévét, húzd ki a telefonzsinórt, és a gyerekeket küldd be a szobájukba!
- Iktass be állandó szertartást akkor is, ha nem mindig egyszerű a véghezvitele. Reggelizzetek együtt, sétáljatok esténként vagy esetleg menjetek el moziba, színházba minden hónap utolsó hétvégéjén.
- Ragadj papírt, ceruzát, és készíts időbeosztást! Minden tevékenységnél gondold végig: mennyire fontos? Érdemes feláldozni miatta a kettesben tölthető időt?

3. Beszélj helyesen!
Igazán végtelen hosszú beszélgetést folytattatok, mégsem jutottatok egyetlen lépéssel sem előrébb. Ismerős? Abba a hibába estetek, amit ezután remélhetőleg nem követtek el: elbeszéltetek egymás mellett.

- Mindig egyes szám első személyben beszélj! Tehát sose mondd, hogy ?állandóan közbevágsz", hanem azt: ?már régóta úgy érzem, sosem hagysz semmit végigmondani".
- Hallgasd végig a partnered! És ne hidd, hogy ez olyan egyszerű! A helyes hallgatás ugyanis azt jelenti, hogy beleéled magad partnered helyzetébe - akkor is, ha legszívesebben rögtön elmondanád az ellenérved.
- Veszekedj, de építő jelleggel. Nagyon fontos, hogy folyamatosan felváltva beszéljetek és hallgassatok. Ám ne felejtsd el, még ha mérges vagy is: nem az a lényeg, ki ?nyeri" a vitát, hanem az, hogy megoldást találjatok.

4. Mondd el a kívánságod!
Akkor is tudasd pároddal a kívánságodat, ha némely helyzetben ez nehezedre esik: hiszen te sem vagy gondolatolvasó, miért várnád el ezt tőle?

- Szeretnéd, ha partnered gyakrabban foglalkozna a gyerekkel, az esti ?jó éjszakát-puszi" hosszabbra nyúlna? Mondd meg neki! Hogy mi valósul meg belőle, az már más dolog. De hát ezt csak akkor tudhatod meg, ha legalább megpróbáltad.
- Légy tisztában azzal, hogy a kimondatlan vágy hosszú távon konfliktushoz vezet. És ahhoz, hogy fal nőjön köztetek, amely annál nagyobb lesz, minél inkább úgy érzed, nem értenek meg.
- Valószínűleg szexuális téren esik leginkább nehezedre, hogy kívánságodat elmondd. Főleg akkor, ha ezt már évek óta elmulasztod. Ennek ellenére csak az tanácsolható, próbáld meg! Légy óvatos, nehogy megbántsd a másikat, hiszen ő eddig azt hitte, mindent jól csinál. Ne feledd, te hagytad meg ebben a hitében!

5. Vizsgáld meg elvárásaidat!
Partnered nehezen kel ki az ágyból? Akkor ne várd el tőle, hogy a kávét reggelenként ő vigye az ágyba. Biztosan van neked is olyan tulajdonságod, amit eleinte nem mutattál ki.

- Ne várd el tőle, hogy mindent megadjon neked, hiszen ezt te sem tudod megtenni.
- Hagyjatok egymásnak szabad teret, hogy mindenki adózhasson kedvenc időtöltésének.
- Ne hidd, hogy a kapcsolat megoldja minden olyan a személyes problémádat, amit évek óta nem tudtál megoldani. Vedd kezedbe a saját sorsodat!

6. Bókolj!
A bóknak nagy a hatásfoka, hiszen kevés munkával nagy eredményt érhetsz el vele. Egy-egy kedves szó vagy mondat, és máris megváltozik a másik hangulata. Próbáld ki a párkapcsolatodban is! Semmi esetre se hagyd, hogy a hétköznapokban elvesszen olyan fontos dolog, mint például a kölcsönös figyelmesség.

- Minden napra egy-két kedves szó - ennyit biztosan tudsz teljesíteni. Újból és újból mondd el kedvesednek, mit szeretsz benne. Nem lehet ez olyan nehéz, hiszen éppen a nem kevés jó tulajdonsága miatt választottad pont őt.
- Ne rejtsd véka alá érzelmeidet! Cselekedj ösztönösen - hívd fel a munkahelyén, ha ahhoz van kedved, hogy elmonddd, mennyire szereted. Néha vásárolj neki apró ajándékot minden különösebb ok nélkül.

7. Engedd közel magadhoz!
A bensőség köteléke összeköt két embert. Megnyílnak egymás előtt, kimutatják sebezhető pontjukat, őszinték egymással - beszélgetés, érintés és gyengédség által. Kialakul az intimitás, mert megnőtt egymás iránt a bizalmuk. Vigyázat! mindez nem jön magától. A bensőség nem olyan dolog, amit egyszer elérünk és örökre megmarad - újból és újból meg kell érte dolgozni.

- Ne hagyj egyetlen napot sem eltelni anélkül, hogy szeretetteljesen megérintenéd partneredet - még ha ez éppen az ajtóban történik is!
- Légy vele tisztában, hogy a szexualitás mindig a kapcsolat tükörképe. A stressz nemcsak a hétköznapokban, az ágyban is megmutatkozik. Ám ez nem ok a nyugtalanságra - feltéve, hogy beszélsz róla.
- A szexuális igényben lévő különbséget ne tekintsd problémának, amit meg kell oldani. Vedd ténynek, amit kölcsönösen el kell fogadnotok. Keressétek meg az adok-kapok közti egyensúlyt.
- Felejtsd el a statisztikát, amelyik el akarja hitetni, mennyi szeretkezés a ?normális" - hiszen erre nincs norma. Találd ki, neked mi a jó! Csak ez számít.

8. Győzd le a válsághelyzetet!
Ne hagyd magadnak bebeszélni, hogy a krízishelyzet rossz. Aki azt állítja, hogy nála ilyen nincs, biztosan nem mond igazat. Nézeteltérés ugyanis minden családban előfordul, tehát nincs okod arra, hogy pánikba ess! Párkapcsolatban két ember kerül össze, s gyakran teljesen különbözőek a nézeteik, igényeik. A kérdés csak az, hogyan oldják meg a véleménykülönbség miatt kialakult krízishelyzetet.

- Alapszabály: semmit se hallgass el! A konfliktus csak akkor szűnik meg, ha tényleg tisztáztok mindent.
- Kerüld a szócsatát, a nem korrekt támadást és az általánosítgató hasonlatot! Csak a tényleges problémáról beszélj, és légy egészen tárgyilagos!
- Mondd el, mit érzel, még a beszélgetés közepén is. Ezenkívül mindig nézz a másik szemébe!
- Rövid mondatokban beszélj, ezzel megkönnyíted a másiknak az odafigyelést.

9. Ne veszítsd el az életkedvedet!
Minden párkapcsolatban van jó és rossz időszak - de ne hagyd elrontani az életkedvedet! A boldogság megduplázódik, ha osztoztok rajta. A boldog pár tudja, hogy az együtt töltött idő alatt megnövekszik mindkettőjük életkedve. Életükben a kapcsolat a legfontosabb, és nem a karrier vagy a munka.

- Régi igazság, hogy a szerelem, illetve szeretet többet ér, mint a vagyon és a karrier. A pénz nem boldogít, csak a teherbíró kapcsolat. Próbáld meg ezt magadban újból és újból tudatosítani! Légy hálás, hogy van partnered, és tegyél meg mindent, hogy együtt élvezhessétek az életet!
- Szélesítsétek ki közös tevékenységi körötöket - ez nagymértékben összeköt két embert. Gondolkozz el rajta, a jövőben mit csinálhatnátok együtt!
- Iktassatok be rendszeres időközönként egy-egy hétvégét kettesben! Már a tervezgetés is megnöveli az előzetes örömérzést, és visszatérés után nagyobb lesz az energiátok a hétköznapok átvészeléséhez.

10. Légy megértő!
Bánj szeretetteljesen partnered gyenge pontjával! Mindegy, hogy miről van szó (elfelejtette kiüríteni a hamutartót, állandóan a legdrágább hentesnél vásárol vagy elfelejtette édesanyád születésnapját), vedd lazán a dolgot! Gondolj arra, hogy te akartad őt, mégpedig egyetlen okból: mert szereted. És légy őszinte magadhoz - néhány apró hibád neked is biztosan akad!

- Hidd el, teljesen normális, ha a partneredben nem szeretsz mindent! Legalább fogadd el azt a tulajdonságát is, amelyikért nem igazán rajongsz.
- Légy nagyvonalú a megértéssel, mert mindazt, amit adsz, duplán fogod visszakapni. Tedd szívedre a kezed: vajon partnered szereti, hogy te órákig képes vagy a barátnőddel telefonon beszélni?
- Próbálj meg mindent humorosan felfogni! Ne akarj széllel szemben futni, mert az csak stresszt okoz. Sokkal jobb, ha megtanulsz egy-egy hibán nevetni! A sajátodon és természetesen a partneredén is.
Forrás: kiskegyed
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: szeretetteljesen, krízishelyzetet, párkapcsolatnak, válsághelyzetet, párkapcsolatban, általánosítgató, álomházasságban, átvészeléséhez, csinálhatnátok, legszívesebben, környezetedben, gondolatolvasó, hétköznapokban, telefonzsinórt, tevékenységnél, nyugtalanságra, születésnapját, megédesíthetik, szélesítsétek, nagymértékben, krízishelyzet, beszélgetésre, boldogságának, konfliktushoz, tulajdonságod, megmutatkozik, aranyszabályt, megduplázódik, tulajdonságát, időtöltésének, természetesen, élvezhessétek, reggelizzetek, elbeszéltetek, megnövekszik, végigmondani, biztos receptet, sikerhez vezető, boldog kapcsolat, szilárd elhatározás, kapcsolat érdekében, környezetedben lévő, saját boldogságának, állandó akadékoskodó, földön boldog, működő párkapcsolatnak, gyerekeket küldd, kettesben tölthető, hibába estetek, helyes hallgatás, kimondatlan vágy, kávét reggelenként,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kerüld el az evangélium örömén...  Hogy lehet megtartani  Szívem tiéd  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Albert Einsteinről  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png telefon  Png virág  Alázat  Sose bánj semmit  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png virág  Szívem tiéd  Elköszönt  képre írva  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Soha ne kedvezz...  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Bounty krémes  Rátalálsz  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A sors  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Leonardo da Vinci gondolata  Rátalálsz  Őrizkednünk kell...  Kövesd a cowboyt!  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  képre írva  Adakozás  Kövesd a cowboyt!  Erdőn  Adakozás  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 20  Hazára minden embernek szükség...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Jó éjszakát  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Adakozás  Kövesd a cowboyt!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Soha ne kedvezz...  Szép estét  Png fotel 
Bejegyzés Címkék
biztos receptet, sikerhez vezető, boldog kapcsolat, szilárd elhatározás, kapcsolat érdekében, környezetedben lévő, saját boldogságának, állandó akadékoskodó, földön boldog, működő párkapcsolatnak, gyerekeket küldd, kettesben tölthető, hibába estetek, helyes hallgatás, kimondatlan vágy, kávét reggelenként, kapcsolat megoldja, személyes problémádat, saját sorsodat, bóknak nagy, másik hangulata, hétköznapokban elvesszen, kölcsönös figyelmesség, bensőség köteléke, ajtóban történik, szexualitás mindig, kapcsolat tükörképe, stressz nemcsak, szexuális igényben, adok-kapok közti, krízishelyzet rossz, kérdés csak, véleménykülönbség miatt, konfliktus csak, általánosítgató hasonlatot, tényleges problémáról, beszélgetés közepén, másik szemébe, boldogság megduplázódik, együtt töltött, karrier vagy, teherbíró kapcsolat, előzetes örömérzést, hétköznapok átvészeléséhez, legdrágább hentesnél, barátnőddel telefonon, csak stresszt, szeretetteljesen, krízishelyzetet, párkapcsolatnak, válsághelyzetet, párkapcsolatban, általánosítgató, álomházasságban, átvészeléséhez, csinálhatnátok, legszívesebben, környezetedben, gondolatolvasó, hétköznapokban, telefonzsinórt, tevékenységnél, nyugtalanságra, születésnapját, megédesíthetik, szélesítsétek, nagymértékben, krízishelyzet, beszélgetésre, boldogságának, konfliktushoz, tulajdonságod, megmutatkozik, aranyszabályt, megduplázódik, tulajdonságát, időtöltésének, természetesen, élvezhessétek, reggelizzetek, elbeszéltetek, megnövekszik, végigmondani, mindkettőjük, partnereddel, legfontosabb, hallgassatok, figyelmesség, időbeosztást, életkedvedet, tulajdonsága, valószínűleg, választottad, megkönnyíted, odafigyelést, remélhetőleg, folytattatok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.